Toetjes met mascarpone
Mascarpone wordt in vele verschillende gerechten gebruikt, zowel in zoete desserts als hartige schotels, frisse of wat zwaardere gerechten. De mogelijkheden zijn divers. Mascarpone is afkomstig uit de stad Lodi, in het Italiaanse Lombarije, waar het product al in de 17e eeuw werd gebruikt. Mascarpone is in Nederland waarschijnlijk het meest bekend als hoofdingrediënt van het Italiaanse toetje tiramisu.
In deze special worden zeven uiteenlopende recepten voor desserts voor het voetlicht gebracht. Van de zwaardere tiramisu tot lichte zomertoetjes. De diversiteit van deze recepten tonen dat deze kaassoort met vele smaken te combineren valt. De toetjes die u in deze special aantreft zijn over het algemeen eenvoudig te bereiden. Bij de tiramisu moet u er echter rekening mee houden dat dit dessert geruime tijd in de koelkast moet staan. In drie artikelen vindt u de volgende recepten:
- Bramen met chocoladecrème
- De klassieke tiramisu
- Fruitsalade met mascarpone
- Mascarpone-Appelcrème
- Mascarponecrème met verse vruchten
- Perzikmousse met vanillecrème
- Tiramisu met frambozen
Klik op het recept van uw keuze en u wordt doorverwezen naar het artikel waarin het betreffende recept besproken wordt. Veel plezier bij de bereiding en eet smakelijk!